Во Вевчани се одбележа Неделата на детето

Во Вевчани се одбележа Неделата на детето. Децата од детската градинка беа во посета на општината и на прием кај градоначалникот.

Денес, во рамките на одбележувањето на „Неделата на детето“ под мотото „Ние децата имеме права и потреби“ во посета ни беа дечињата од детската градинка ЈОУДДГ „Планински цвет“ – Вевчани. Во периодот што следи следуваат низа активности со цел подобрување на условите за престој во градинката. Децата го заслужуваат тоа, напиша Спасе Кочоски градоначалник на општина Вевчани.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани