За да се заштеди струја ќе се разгледува можноста за продолжување на летното сметање на времето

За да се заштеди потрошувачка на струја ќе се разгледа можноста за продолжување на летното сметање на времето во земјава.

Министерството за економија доби задолжение од Владата да ги разгледа можностите околу евентуално продолжување на примената на летното сметање на времето, со цел дополнителни заштеди во општата потрошувачка на електрична енергија, информираше вечерва владината прес-служба по 88. седница на владиниот кабинет.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани