Амбасадори од Косово во посета на Охрид и Струга

Информативно патување во Струга и Охрид на петнаесетина амбасадори од Косово во реализација на амбасадорката Шпреса Јусуфи и Агенција за промоција и поддршка на туризмот.

Гостите, чиј домаќин беше директорот на Агенцијата за туризам Љупчо Јаневски се запознаа со убавините на двата туристички центри.

Тие ги посетија главните културно-историски споменици, црквата Богородица Периплета, музејот на икони,куќата на Робевци, се запознаа со изработката на охридските бисери, а имаа и презентација на производството на хартија. Туристичката дипломатија многу често има поголем ефект во промоцијата на една земја, информира Јаневски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани