Пресечени десет стебла дабово дрво во Подмолје

Пресечени десет стебла дабово дрво во Подмолје

На 27.10.2022 година во 11 часот, при извршена контрола кај месноста „Страчка“ во атарот на селото Подмолје-општина Дебарца, полициските службеници од СВР Охрид пронајдоа пресечени 10 стебла дабово дрво со висина од 4 метри. Дрвата биле одземени и предадени на Шумската полиција Охрид. Се преземаат мерки за расчистување на случајот, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани