Во Куратица се гради нов водовод


Деновиве се одвиваат градежни работи за изградба на нов водовод за потребите на жителите на село Куратица.

Инвестираме во секој дел на територијата на Општина Охрид.Со овие зафати значително ќе се подобри водоснабдувањето во текот на целата година.
Проектот го изготвивме по претходно извршени геомеханички испитувања.
Вредноста на проектот е околу 800 000 денари, средства од буџетот на Општина Охрид, информира градоначалникот Кирил Пецаков.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани