Подготвителни активности на повеќенаменското игралиште во Велгошти

На повеќенаменското игралиште во Велгошти денес се одвиваат подготвителни активности за поставување на подлогата.


Со овие активности, односно после поставувањето на горниот слој од подлогата градежните зафати ќе финишираат. Со тоа Велгоштани ќе добијат современо повеќенамеснко игралиште.
Вкупната вредност на овој проект изнесува околу 3 700 000 денари. Средствата се одвоени од буџетот на Општина Охрид, информира градоначалникот Кирил Пецаков.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани