Продолжува санација на потпорни ѕидови во стар град

Продолжуваат активностите за санација на потпорни ѕидови во Стариот дел на градот.

Деновиве се врши санација на целосно руниран ѕид кој се наоѓа на пресекот на улиците „Коста Абраш“ и „Самоилова“.

Со овие актвности не само што Стариот дел на градот добива убав лик, туку се зголемува и безбедноста на жителите, информира градоначалникот Пецаков.

Градежните активности ги врши „Бокоп“ во рамки на договорот за санација на потпорни ѕидови на територија на Општина Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани