Ученици и наставници од ОЕМУЦ „Св. наум Охридски“ даруваа крв

Денес во просториите на ОЕМУЦ ,,Св. Наум Охридски” – Охрид беше спроведена крводарителска акција во соработка со Службата за трансфузиона медицина-Охрид и Црвен крст Охрид.


За оваа крводарителската акција беа собрани 30 (триесет) крвни единици, што навистина е реткост и ОЕМУЦ уште еднаш се покажа како општествено-одговорна институција.Благодарност за учениците и наставниците од ОЕМУЦ. Дарувањето крв е највисок чин на човекољубие, пишуваат од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани