Ученици во посета на општина Охрид

Денеска во посета на Општина Охрид беа учениците од четврто одделение при OОУ „Христо Узунов“, OОУ „Братство Единство“ и ООУ „Ванчо Николески“.

Заедно со секретарот на Општина Охрид, Александар Китески и реководителот на Секторот за образование и детска заштита, Димитар Спасески ги примивме младите гости во големата општинска сала и ги запознавме со основните информации околу начинот на функционирање на локалната самоуправа и главните општински симболи, вели градоначалникот Пецаков.

Ученичките посети се дел од наставната програма по предметот Општество.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани