Во сеќавање: Почина градската легенда Илија Фармакоски – Фармак

Во сеќавање: Почина градската легенда Илија Фармакоски – Фармак.

Илија Фармакоски – Фармак почина денес на 68 годишна возраст. Урбана градска легенда, познат охридски угостител. Беше сопственик на познатиот ресторан „Тошо“ во Охрид, своевремено еден од култните угостителски локали. Фармак остави неизбришлива трага во охридското културно живеење.

Погребните останки ќе бидат изложени на градските гробишта во Охрид утре (11 декември 2022) од 13 часот.

Искрено сочувство до семејството.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани