ФОТО: ОУ „Григор Прличев“ како новогодишна бајка

ОУ „Григор Прличев“ декорирано како магична Новогодишна бајка. Бзброј лампиони, светилки, новогдишни декорации ги красат просториите на централното училиште.

Волшепството започнува од кај нас… нека магичната атмосфера ве поведе и ајде заедно со нас да и’ се радуваме на НОВАТА… за среќа во НЕА…
Навистина е ова најубавото време од годината Кога има само насмевки иубави мисли, кога секој секому му посакува само убаво… кога сакаме среќата да ја споделиме, кога сакаме себе си да си посакамежелба, но и кога другаруваме и кога радост насекаде делиме.
Магичната сказна во нашиот град, која го краси нашето училиште, започна од #Прличевци… за кои нивните родители, пак, ја создадоа оваа прекрасна бајка од декорирани училишни простории.
Со тоа Советот на родители во нашето училиште го започна со реализација проектот : ,,Подари СРЕЌА за среќна НОВА”. Ваквиот успешен старт најавува и возбудливо продолжение со Новогодишен базар кој ќе ги стопли срцата не само на #Прличевци туку и на сите оние кои сакаат да ја почувствуваат волшебната приказна која ја плете Новата Година, пишуваат од училиштето.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани