Куп награди за охридските гимназијалци на мегународниот натпревар по математика

Одлични резултати на учениците од Охридската гимназија на меѓународниот натпревар по математика

На ден 13.12.2022 се одржа меѓународниот натпревар по математика International Youth Math Challenge, на кој учествуваа учениците од гимназија Св. Климент Охридски и ги освоија следните награди:
• Ана Томоска – бронзен медал
I година под менторство на професор Александра Томоска

• Нина Стевоска- сребрен медал
• Горазд Блажески – сребрен медал
III година под менторство на професор Александра Томоска

• Кристијан Шишкоски – златен медал
• Ева Китрозоска – златен медал
Од IV година под менторство на професор Валентин Чачор

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани