ФОТО: Разгледница од Охрид од 1962 година

„Пријатен одмор за душата и очите. Охриде, те сакам!“ е насловот на разгледницата со фотографија од Охрид, снимена во далечната 1962 година.

Разгледницата во фејсбук групата Охрид кој веќе го нема ја сподели Игор Никовски.

ОХРИД, Снимио: Антун Микасовић (Издање: „КЊИЖЕВНЕ НОВИНЕ“ – Београд, 33/30). 146×96 mm.
На оваа разгледница поштенскиот жиг е од 27.VII 1962 година. Испратена е од Охрид за Скопје, напиша Никовски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани