ОЕМУЦ „Свети Наум Охридски“ ќе го одбележи патрониот празник

ОЕМУЦ „Свети Наум Охридски“ ќе го одбележи патрониот празник.

Во чест на 5 јануари празникот на големиот светител Свети Наум Охридски, вечерва се организираат низа настани. Предвидена е изложба, презентации но и хуманитарна акција.
Во 19 часот ќе се одржи Свечена академија.

Патрониот празник традиционално се одбележува на денешен ден поради зимскиот распуст.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани