Се асфалтираат улици во Пештани

Активности за асфалтирање се одвиваат во Пештани.

Асфалтираната површина изнесува околу 550 м2, односно 150 метри должина и 3,5 метри ширина.

По завршувањето на активностите за асфалтирање, во Пештани ќе продолжиме со партерно уредување на помала споредна улица.Финансиските средства издвоени за асфалтирањето изнесуваат околу 700 000 денари, а се обезбедени од буџетот на Општина Охрид, информира градоначалникот Пецаков.

За наредната година предвидено е во Пештани да се асфалтираат уште неколку улици.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани