Првото новороденче во Охрид е машко, во Струга женско

Во Охрид првото новороденче во 2023 година е машко, во Струга женско.

Првото бебе во Охрид се роди во 20 и 55 мин. Машко бебе со родилна тежина 3450 гр долго 53 см. Мајката прворотка 18 годишна девојка од Кичево.

Hа почетокот на оваа Нова година во Општа болница Струга на гинеколошкото одделение во 19:55 часот се роди првото бебе кое е од женски пол, тешко 3100 г. Бебето и мајката се во добра здравствена состојба, информираат од струшката болница.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани