Ќе се тампонира пристапен пат до земјоделското земјиште во Вевчани

Унапредувањето на инфраструктурата за пристап до земјоделското земјиште е еден од главните приоритети на општина Вевчани.


Минатата година се изврши расчистување на пристапни патишта до земјоделското земјиште во атарот на општина Вевчани и изработивме техничка документација за бетонирање на дел од каналите за наводнување. Денес, врз основа на подготвен и аплициран проект обезбедивме средства за тампонирање на пристапен пат до земјоделското земјиште во месноста викана Средни пат, информира градоначалникот Спасе Кочоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани