Снежна идила во Горна Белица на Јабланица

Од синоќа до денес во струшкото село Горна Белица на Јабланица заврнаа поголеми снежни наноси.

Селото, кое се наоѓа во областа Дримкол е планинско и мошне високо, на надморска височина од 1.420 метри.

Снегот ја „обели“ прекрасната природа, но мештаните се организираа, па патиштата се исчистени и проодни.

Фотографиите се преземени од МЗ Горна Белица

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани