Цел февруари Охрид ќе биде „обоен“ во боите на ретките

Од денес започнува Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“. Охрид цел февруари  ќе биде обоен во боите нна ретките. Целта е подигнување на свесноста и видливоста за предизвиците со кои се соочуваат лицата со ретки болести.

Општина Охрид и ЛК Лихнидос со симболична поддршка на лицата со ретки болести, велат од ЛК Лихнидос.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани