Охридските советници и градоначалникот Пецаков со поддршка на лицата со ретки болести

По повод месецот на ретки болести, советниците на Советот на Општина Охрид се вклучија во кампањата „Ги запознаваме ретките болести 2023“, која започна денеска и ќе трае до крајот на месец февруари.

Со боење на едната дланка како симбол за 5% од пациентите со ретки болести кои имаат пристап до лекови, охридските советници испратија порака за поддршка и изразија надеж дека ќе се обезбедат подобри услови за лекување и третман на сите лица со ретки болести.

Поддршка на кампањата даде и градоначалникот на општина Охрид Кирил Пецаков.

Инаку, Локалната самоуправа и оваа година активно ќе се вклучи во кампањата „Ги запознаваме ретките болести 2022“ со осветлување на општинската зграда, јавни објекти и локации во боите на ретките болести.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани