Донесени решенијата за доделување на финасиски средства во областа на спортот

Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков, денеска ги донесе решенијата за доделување на финасиски средства во областа на спортот, по претходно распишаните јавни повици.

Субвенционирање и распредлба на финансиските средства од програмата за спорт и рекреација од буџетот на општина Охрид за програми на спортски клубови, спортски здруженија, спортски манифестации, настани, проекти спортисти и други правни лица од областа на спортот бр. 09-17737/5 од 28.12.2022 година и објавениот Јавен конкурс за прибирање на барања за користење на средства од буџетот на општина Охрид преку субвенционирање на трошоци за користење на спортски терени на ЈП ,,Билјанини извори”.

Добитниците тука

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани