Младинскиот клуб на турците собира помош за погодените во земјотресот

  • Младински клyб на турците започнува на кампања за помош на Турција низ Северна Македонија.

Започнуваме национална кампања за помош за заздравување на раните на жртвите од земјотресот во Турција. Организациските простори на Младински клуб на турците низ целата земја ќе се користат како собирен центар. Граѓаните кои сакаат да донираат помошта можат да ја достават до собирните центри.

Предметите што ќе се соберат ќе бидат основна облека и материјали за чистење како што се ќебиња, греалки, јоргани, чевли, беретки, палта и блузи.

Предметите што треба да се соберат мора да бидат чисти и во добра состојба за да се користат.

Стоката ќе биде испорачана до службениците на АФАД и доставена на најпотребните места.

Охрид – Место на организацијa Синан Челеби Дернек, (до аптека Пашоли)

ОХРИД
Eda Rifat +38972541527
Bilge Kakel +389 76 200 573
Aylin Recep +389 70 745 373
Hamza Abas +389 70 777 915
Onur Ago +389 79 278 498.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани