УЈП алармира за голема измама, доколку сте добиле порака не давајте лични податоци

Управата за јавни приходи ги информира граѓаните дека  вчера и денеска, непознат испраќач користејќи го логото на УЈП, преку СМС пораки се обидел да наведе граѓани да споделуваат лични и податоци од дебитни и кредитни картички. Пораките се испраќани од телефонскиот број +38979212628 со следната содржина ,, Извршете ја задолжителната  пријава на УЈП  https://ujp.mk/verifikacija.  Овој линк е лажен и не  води кон електронска адреса на Управата за јавни приходи.

Управата за јавни приходи апелира ДА НЕ СЕ ОТВАРААТ ОВИЕ СМС ПОРАКИ И ДА НЕ СЕ ОТВАРА ЛИНКОТ, а доколку некој го отворил линкот, да не ги пополнува полињата во кои се бараат лични податоци од граѓаните, затоа што  истите можат да бидат злоупотребени.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани