ФОТО: Првиот брод пуштен во Охридското езеро

Вредна фотографија од првиот брод кој запловил во Охридското Езеро. Настанот се случил на празникот Илинден во далечната 1937 година.

Фотографијата ја објави Зоре Шикалеска во групата Охрид слики од минатото.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани