Голема еко акција, ќе се чисти реката Сушица

По повод денот на реките,  голема акција за чистење на реката Сушица.

Во акцијата во организација на  Енхелеус, која ќе се одвива од 9 до 12 часот, утре(вторник), ќе бидат вклучени младинци од средното училиште Емуц, како и Комуналец Охрид.

Ги покануваме сите оние кои се грижат за животната средината, да ни се приклучат во што поголем број за поефикасно да го зачуваме нашето природно богатство Ова не само што претставува закана за дивиот свет и нивните живеалишта, туку и негативно влијае на здравјето на нашата заедница и на животната средина како целина. Нашиот тим претходно направи успешна акција тука,но повторно е потребна помош. Ова е иницијатива за чистење на пластичниот отпад во нашата река. За да ја постигнеме оваа цел, потребна ни е вашата помош и поддршка,затоа покануваме волонтерите да ни се придружат утре на 14.03.2023 во 09:30 часот во овој напор за позитивно да влијаеме врз природата.
Со здружување на силите и соработка, можеме да направиме значајна разлика во здравјето на нашата река и нашата заедница. Ова е одлична можност за нас да се здружиме и да влијаеме позитивно и се надеваме дека ќе размислите да ни се придружите. Доколку сте заинтересирани за волонтирање, ве молиме контактирајте не. Со задоволство ќе ви дадеме повеќе информации и ќе одговориме на сите прашања што можеби ги имате. Заедно, да направиме разлика и да ја спасиме нашата река од пластично загадување. Единствено што треба да носите се гумени чизми, гумени нараквици и насмевка. Доколку ви требаат дополнителни информации +38978293516
Дата : 14.03.2023
Час: 09 : 30 – 12 : 00
Збирно место : Ул „Радојца Новичич“
(Игралиште- Црногорци)

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани