Комуналец чисти дива депонија во шумскиот дел на Горна Порта

Акција за чистење на дива депонија во шумскиот дел под Горна Порта.

Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат, надвор и дрво
-„По налог на локалната самоуправа екипите на ЈП “Охридски Комуналец” спроведуваат акција за расчистување на мапирана дива депонија во шумскиот дел од Охридското Кале, под Горна Порта, над населба Кошишта. Се подигнува расфрлана покуќнина, градежни материјали и друг кабаст отпад, од кој несовесни граѓани на овој начин се ослободиле во срцето на Охридското Кале.
Поради тешката пристапност на теренот чистењето ќе се реализира повеќе денови“, информираат од ЈП Охридски Комуналец.

Можно е да е слика од дрво и надвор

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани