Охрид се сеќава на Елена Каваева

Охрид се сеќава на Елена Каваева.
На денешен ден се одбележува јубилејот 130 години од нејзиното раѓање.
Пред нејзиното вечно почивалиште во знак на почит и сеќавање делегација на Општина Охрид предводена од заменик-градоначалникот, Перчо Божиновски и делегација на Здружението на лекари од Охрид положија свежо цвеќе.
Пред одржувањето на овој јубилеј, во чест на д-р Елена Каваева – основоположникот на охридското и македонското здравство, ЈП „Градски гробишта“ изврши санација на спомен-плочата и уредување на нејзиното вечно почивалиште.

Можно е да е слика од 2 луѓе, надвор и споменик

Можно е да е слика од 2 луѓе, споменик и надвор

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани