Се гради нова пешачка патека во Стар град

Започна  изградба на нова пешачка патека во стариот дел на градот.
Можно е да е слика од 1 лице, дрво и надвор
-„Патеката се протега од Плаошник до Канео и е во должина од 80 метри, а ќе биде поплочена со камен. Со реализацијата на оваа патека се збогатуваат пешачките патеки во стариот дел на градот. Покрај оваа активност, на веќе постоечката патека од Канео до Лабино во тек се активности за поставување на нова заштитна ограда по должина на патеката“, информира грдаоначалникот Кирил Пецаков.
Вредноста на проектот е 500 000 денари, а средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Охрид.
Можно е да е слика од природа и дрво
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани