Пецаков и Мицковски во увид на градежните активности низ Охрид

Денеска градоначалникот Пецаков со претседателот на ВМРО ДПМНЕ Мицковски извршија обиколка на инфраструктурните проекти кои се реализираат во Општина Охрид.

Ги посетивме реконструкциите на средните училишта “Климент Охридски” и “Кирил и Методиј”.

Ги посетивме градежните активности на улицата “Ѓорче Петров” за целосна реконструкција. Во оваа фаза е изградбата на атмосферската канализација. Претходно се спуштија електричните водови под земја. Следува реконструкција на коловозната и тротоарската површина. Вкупната вредност на овој зафат е 13 000 000 денари. Средствата се во целост обезбедени од буџетот на Општина Охрид.

Ја посетивме и улицата “Марко Цепенков”, каде во тек е целосна реконструкција. Беше изградена нова атмосферска канализација и следува целосна реконструкција на коловозната и тротоарската површина.

Извршивме обиколка и на реконструкцијата на четирите детски игралишта кои во моментов се опремуваат со нови детски реквизити, информира градоначалникот Пецаков.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани