Следната недела почнува летно сметање на времето

Во недела на  26 март  се менува часовникот и се преминува на летно сметање на времето.

Во 02:00 часот стрелките “одат” напред за еден саат и ќе биде 03:00 часот.

Преминувањето на времето од зимско кон летно и обратно првпат почнало во 1916 та година во државите на северот во Европа, а денес е практика во 70 земји од Светот.

Летното сметање на времето ќе трае до последната недела во месец октомври.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани