Започна изградбата на улицата „Крепо“ во Вевчани

Започна изградбата на улицата „Крепо“ во Вевчани. Градоначалникот Спасе Кочоски изврши увид на градежните работи.

Можно е да е слика од 3 луѓе, дрво и надвор

Во текот на 2023 година планирана е обнова за значителен дел од главната сообраќајна инфраструктура во општина Вевчани.

Можно е да е слика од 1 лице, надвор и дрво

Во наредниот период ќе започнат градежните работи за реконструкција на локалната улица “Шопев мост – Здравствен Дом Вевчани” за што веќе е склучен договор и изведувачот е воведен во работа.

Обезбедени се финасиски средства и во тек е тендерска постапка за избор на изведувач за изградба на локална улица Попој-Млака.

Инвестициите во обнова на главната локалната патна инфраструктура ќе продолжат и во иднина за што веќе се аплицирани проекти за обезбедување на финансиски средства до различни донатори.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани