Струга ќе применува јапонски искуства за третман на отпадните води

Струга ќе применува јапонски искуства за третман на отпадните води.

Вчера беше остварена средба со претставниците на јапонската компанија Maezawa Industries Inc.

Можно е да е слика од 7 луѓе, луѓе што стојат, седнати луѓе и внатре
-„Градоначалникот на Општина Струга,  Рамис Мерко, оствари средба претставниците на јапонската компанија која се занимава со системи за третман на отпадни води, се подразбира според јапонска технологија, со долгогодишно искуство во оваа област повеќе од 50 години.
Градоначалникот детално го опиша функционирањето на овој систем, особено за Охридското Езеро, во струшкиот дел, но и за Црн Дрим и реката Сатеска. Претставниците на оваа компанија се запознаа со актуелната состојба и ветија дека ќе направат студија за поблиску да видат кои проблеми со третманот на отпадните води можат побрзо да се решат, со цел заштита на животната средина и поздрави услови за живот“, информираат од општина Струга.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани