Еколошка иницијатива, се чистеа рекреативните патеки околу Пештани и Елшани

Еколошка иницијатива, се чистеа рекреативните патеки околу Пештани и Елшани.

Можно е да е слика од 6 луѓе и надвор

-Со цел да се поттикне месното население и сите љубители на природата правилно да се грижат за истата, членовите на АК Охрид ТрчаТи организатори на „PeshtaniExtremeVertical“ презедоа еколошка иницијатива за чистење на дел од тркачката патека и околината на Пештани и Елшани. Иницијативата резултираше со 14 вреќи тешко-разградлив отпад. Здружението  ЕКО – ФАП  се погрижи за транспорт на отпадот до соодветната локација, информираат од здружението „PeshtaniExtremeVertical“ .

Можно е да е слика од надвор и дрво

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани