Од Охридското Езеро извадена неексплодирана бомба

Извадена бомба од водите на Охридското Езеро, кај градското пристаниште.

-На 29.03.2023 година околу 12 часот, од водите на Охридското Езеро, во близина на Градското пристаниште, безбедно е извадена и подигната неексплодирана бомба М-24, која датира од Втората светска војна. Вадењето и транспортирањето на бомбата е извршено од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување, информираат од СВР Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани