Општина Охрид во ,,сино” – поддршка на лицата со аутизам

Во знак на поддршка на лицата со аутизам вечерва во сина боја  осветлена  зградата на Општина Охрид.

Светскиот ден на свесноста за аутизмот е 2ри Април. Светски ден за подигнување на свеста за лицата со аутизам е прогласен во 2008 година. Од тогаш па наваму се одбележува секој 2 април. Во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар на нарушување денес светот се бои во сино, информираат од општина Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани