Казни и за пешаците, 32 платни налози за небезбедно минување улица

Полицијата ги казнува и пешаците за небезбедно преминување по коловозот.

-„На 03.04.2023 во периодот од 10.00 до 15.00 часот, при преземени сообраќајни контроли на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници затекнале 32 пешаци кои небезбедно преминувале коловоз надвор од обележан пешачки премни или минувалиште (Охрид-16, Струга-13, Кичево- 3). Против нив биле поднесени соодветни платни налози“, стои во билтенот на СВР Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани