Повторно опожарена трска на патот кон Калишта

Повторно опожарена трска на патот кон Калишта.

-На 09.04.2023 година во 01.30 часот, во ОВР Струга пријавено е дека, покрај крајбрежието  на Охридското езеро, околу патека која од Струга води кон селото Калишта, настанал пожар на државно земјиште со трска и нискостеблеста вегетација. Повредени лица нема а интервенирала територијалната противпожарна единица од Струга, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани