Голем наплив на туристи за Велигденските празници

Сигурен сум дека и овој Велигден Охрид, Струга, Преспа Крушево,Дојран, Битола, Гевгелија, Берово, Винскиот регион ќе бидет полни со туристи од Србија, БИХ, Албанија, Црна Гора, Грција и домашни туристи кои ќе ја отворат најуспешната година во македонскиот туристички сектор од осамостојувањето, вели директорот на Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот Љупчо Јаневски.

„Цените ќе бидат корегирани за странските туроператори, поради нивните договорени цени од 2020 година а се останато останува во досегашните рамки во туристичките места.
Затоа престојните празници да ги посетиме домашните туристички места, посетиме локални ресторани, купуваме домашни производи и помогнеме на локалните производители зајакнувајки го локалниот економски развој“, додава Јаневски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани