Генералка пред Велигденските празници

Охрид се подготвува за напливот на туристи за Велигденските празници.

Пред големиот христијански празник Воскресение Христово-Велигден голем број активности на дежурните служби на ЈП Охридски комуналец.

🔹️Се уредуваат пристапните улици и околниот простор од црквите

🔹️Вонредни активности за подигнување на расфрлан комунален отпад по крајбрежниот појас во туристичките места: Св.Стефан, Лагадин, Елешец, Пештани и Трпејца

🔹️Дежурните служби активни и во попладневните часови за одржување на јавната чистота по кејот

🔹️Чистење на каналот покрај С.Р.Ц.Билјанини Извори од расфрлан комунален отпад

🔹️Уредување на детското игралиште во населба Црногорци

🔹️Активности за одржување на јавна чистота и јавно зеленило во с.Подмоље, Велгошти и населби Исток и Горно Коњско

🔹️Отстранета дива настрешница во Стар Град која претставуваше опасност за граѓаните.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани