Реконструирано повеќенаменското игралиште во училиштето ,,Св. Климент Охридски”

Реконструирано повеќенаменското игралиште во ОУ ,,Св. Климент Охридски” Охрид.

Даденото ветување на минатогодишниот традиционален фудбалски натпревар на повеќенаменското игралиште во училиштето “Св. Климент Охридски” целосно го исполнивме.

-Тогаш дадов ветување дека игралиштето ќе биде целосно реконструирано пред одржувањето на овогодинешниот традиционален фудбалски натпревар и тоа го остваривме. Игралиштето претрпи целосна реконструкција, ги заменивме оградите, спортските реквизите, трибините ги реконструиравме, а најважно од се е заменета на подлогата која беше во очајна состојба. Со тоа ова игралиште доби сосема нов лик, информира градоначалникот Пецаков.

Сега жителите на Стар град, а пред се учениците од ООУ “Св. Климент Охридски” имаат реконструирано игралиште достојно за сите потреби.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани