Охрид домаќин на 50- та. Европска регионална конференција на Интерпол

Министерството за внатрешни работи годинава  од денес  8 ми  до 10 мај, во Охрид, да биде домаќин на Јубилејна 50 та. Европска регионална конференција на Интерпол – најголемата полициска организација по бројот на членство, во која членуваат 195 земји од светот.

– Организирањето на конференцијата во 2023 година доверена на Република Северна Македонија се совпаѓа со уште еден значаен јубилеј – 30- годишнината од членувањето на нашата држава во ова глобално полициско семејство.

Ова, како што соопшти владината прес-служба, е за првпат досега да се организира ваква конференција на Интерпол во нашата држава, што се совпаѓа со стогодишнината од постоењето на Интерпол, но и триесетгодишнината од зачленувањето на нашата држава во Организацијата на криминалистичка полиција.

Нема достапен опис

Можно е да е слика од 3 луѓе, соба за вести, бина и текст

Можно е да е слика од 3 луѓе и текст

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани