Со турнир во баскет ќе се одбележи Денот на физичката активност во Охрид

По повод Светскиот ден на физичка активност, утре на 10.05.2023 година (среда) во ООУ „Св.Климент Охридски“ ќе се одржи завршен турнир во баскет од сезона 2022/2023 за основните училишта во рамките на училишните спортски лиги.

Турнирот го организира Сојузот на училиштен спорт во соработка со Одделение за спорт и млади при Општина Охрид.

Натпреварите започнуваат во 8:30 часот, а официјалниот дел од настанот ќе се одржи во 11:00 часот.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани