Кадровско зајакнување на охридската болница

Минисетрот за здравство денес беше во посета на охридската болница. Тој вели здравствената установа кадровски се зајакнува.

-Општата болница Охрид претставува пример за континуирано кадровско зајакнување. Реализирани се 32 нови вработувања и испратени 9 доктори на специјализации од различни области, со цел зајакнување на повеќе специјалистички оддели, информираат од министерството за здравство.

Можно е да е слика од 3 луѓе
Во рамки на денешната посета на оваа установа, министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, разговараше со директорот на болницата д-р Асен Шајн  и за претстојните предизвици, меѓу кои набавка на нова медицинска опрема и надополнување на кадарот во областа на педијатрија.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани