Завршни активности за реконструкција на улицата „Ѓорче Петров”

Завршни активности за реконструкција на улицата „Ѓорче Петров”.

-Денеска се одвиваат активности за асфалтирање на коловозната лента. Претходно беше поставена нова атмосферска канализација во вредност од 5 милиони денари, а активности ги изведуваа екипи на ЈП “Нискоградба”. Потоа следуваше поставување на нова водоводна линија и спуштање на телекомуникациите и електричните водови под земја. На крај доаѓа асфалтирањето , партерно уредување на тротоарските површини и поставување на ново осветлување, информираат од општина Охрид.

Можно е да е слика од пат
Вкупната вредност на реконструкцијата која се одвива во должина од 330 метри изнесува 12 милиони денари, а средства се обезбедени од буџетот на Општина Охрид.
Со завршувањето на реконструкцијата жителите од овај дел на градот ќе добијат функционална и безбедна сообраќајница согласно сите стандарди.

Можно е да е слика од пат и улица

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани