Се одржа 21-та регионална ревија на песни

На 16 мај 2023 година, во градот Гостивар, се одржа 21-та регионална ревија на песни,музика и игри од 8. Регион во организација на СЗПМ на која домаќин беше ЗП Гостивар.
На ревијата учествуваа 80 пензионери од ЗП Охрид и Дебрца, ЗП Струга, Вевчани, Лабуништа, Македонски Брод, Кичево и ЗП Дебар и Центар Жупа и домаќинот ЗП Гостивар.
На ревијата присуствуваа претставници од СЗПМ и тоа Илија Адамоски, претседател на Собранието, кој истовремено ја поздрави ревијата и ја прогласи за отворена.
На почетокот пригодно обраќање имаше претседателот на ЗП Гостивар Нихази Џелали, како домаќин.
На 21 –та регионална ревија на песни, музика и игри во Гостивар, Струшкото здружение на пензионери настапи трето по ред со прекрасната изведба на пеачката група, која ги испеа трите песни: Дали думаш либе, Седенка се збира и Една младост кај Струга, со кои ја вводушевија публиката со убавиот настап, во Домот на културата АСНОМ во Гостивар.
Нема достапен опис
По завршувањето на настапот на сите здруженија, претседателот на ЗП- Гостивар Нихази Џелали, во името на СЗПМ како организатор на ревијата им додели Благодарници за учество на 21-та регионална ревија од осмиот регион на сите претседатели од здруженијата на пензионери учесници.
Ревијата ја следеше, селекторот Томче Стојков.
Заедничката дружба продолжи со песна и игра во хотелот „Албис“ до доцна по пладнето,каде што се играше и пееше.
Текст и фото: СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани