По втор пат одземени концесиите за каменоломите во Лабуништа

По втор пат одземени концесиите за каменоломите во Лабуништа.

На 154-та Владина седница, на предлог на Министерство за економија еднострано се одземени двете активни концесии.

-Министерството постапи според нашите Претставки и наводи за законски прекршувања, а инспекторатите го потврдија! Лабуништа ослободено од каменоломите засекогаш.
Благодарност до Владата на РСМ и Министерот Крешник Бектеши за одржаниот збор, даден на состанокот во Влада и постапување по нашите барања. Посебна благодарност до нашите сограѓани Лабуништани, за целосна поддршка на организираните настани, собири, протести и други активности, информираат од невладината НАТУРА ЛАБ.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани