Се уредуваат тротоарите на илица „Димитар Влахов“

Започна  партерно уредување на тротоарските површини на улицата „Димитар Влахов“. Старите бехатонски плочки се заменуваат  со камен шрилец и печатен бетон.
-После завршување на градежните активности, улицата ќе добие автентичен охридски изглед. Предвидено е да се уредат тротоарските површини од потегот кај Општина Охрид до пресекот со улица „Македонски просветители“ , односно површина од околу 1600 м2. Вредноста на проектот изнесува околу 4 000 000 денари, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид, информира градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков.
Можно е да е слика од 3 луѓе
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани