По затворањето на влезот во Охрид случени три сообраќајни несреќи

По затворањето на влезот од Подмоље кон Охрид случени три сообраќајни несреќи.
Она од што стравуваме дека ќе се случува со затворањето на влезот во Охрид, почнавме да го гледаме секојдневно. Во само 24 часа се случиле 3 сообраќајки. Затоа беа и нашите апели да не се прави тоа сега. Повторно замолувам да преовлада совеста и да се прекине оваа голгота, напиша на својот Фејсбук профил градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков.
Сообраќајот се одвива по стариот пат, каде забележително има застој и гужви, што предизвикува големи реакции во јавноста.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани