Вевчани „блеска“, уредено зеленило, чисти улици

Јавното комунално претпријатие Еремија од Вевчани со низа активности за одржување на јавната чистота на високо ниво. На прагот на туристичката сезона  се уредува и зеленилото.

-„Извршено е косење на тревата и расчистување на јавните површини – Кеј на Вевчанска Река, Вевчански Извори, главни улици низ Вевчани, зелени површини итн.Чистење на тротоарите, чистење и косење на јавни површини покрај коловозот на Регионален пат Суво поле -Вевчани, Вевчани – Октиси.Расчистување и ископ на канал за наводнување. Чистење депонија – создадена од несовесни граѓани – еколошки проблем кој тешко се надминува и дава лош изглед“, информираат од општина Вевчани.

Од таму апелираат граѓаните да бидат посовесни и еколошки посвесни.

May be an image of 2 people, road and tree

May be an image of 3 people and street

May be an image of grass

May be an image of 1 person

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани