Со вело круг околу езерото се одбележува Денот на Охридското Езеро

Со круг околу Охридското езеро, денеска се одбележува Денот на Охридското Езеро. Педесеттина велосипедисти со електрични велосипеди на компанијата Epower , утрово поаѓаат од градскиот плоштад Охрид преку граничниот премин Ќафасан, Лин, со пауза кај Поградец се враќаат преку Свети Наум во Охрид.

-„Целта на оваа вело авантура е да се подигне јавната свест за заштита на Охридското Езеро, да ги остваиме автомобилите да возиме е бајк за да го подобриме психичкото и физичкото здравје, но и да ја чуваме природата“, вели Блаж Стефанија организатор.

Нема достапен опис.

Стефанија е охриѓанец, кој живее во Словенија,  утрово беше гостин во утринската програма на МРТ и зборуваше за придоби9вките од користење е-велосипеди, кои се пракса во развиените земји.

Нема достапен опис.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани